Súly: 25 kg

iCUT 100P plazmavágó gép 100A/380V

Akciós! Újdonság!
Az Alfaweld iCUT 100P inverteres plazmavágó gépek a legújabb módszerekkel készült berendezések. Megalkotásukhoz felhasználták az inverteres technológia és a magasfeszültségű plazmavágás területén elért legújabb eredményeket. Ideális lágy fémek, rozsdamentes anyagok,…
373 970 Ft 331 048 Ft
(260 668 Ft + 27% ÁFA) [974.93EUR] / db
Az Alfaweld iCUT 100P inverteres plazmavágó gépek a legújabb módszerekkel készült berendezések. Megalkotásukhoz felhasználták az inverteres technológia és a magasfeszültségű plazmavágás területén elért legújabb eredményeket.

Ideális lágy fémek, rozsdamentes anyagok, öntvények, acél ötvözetek, szénacél, réz, titán és alumínium vágására.
Kifejezetten ajánlott: kisipari gyártás, háztáji javítások, karosszéria vágás, karbantartó munkák.
A gépet viszonylag kis súlya és mérete, valamint a strapabíró fémháza alkalmassá teszi bármilyen kültéri, helyszíni munkára.
Inverteres technológia: egyenletes kimeneti áramerősséget biztosít. Képes az ív erősségét az anyag vastagságában előforduló kisebb egyenetlenségekhez hozzáigazítani.
Beépített légnyomás-szabályozó és mérőóra.


Pilot ívgyújtás:

A pilot ívgyújtás óriási előnye, hogy az ívgyújtáshoz nem kell hozzáérinteni a pisztolyt a munkaanyaghoz. Az elektródát a munkaanyaghoz közelítve (de nem érintve) a pisztolykapcsoló megnyomásával bezárul az áramkör és kigyúl az ív.

A gép képes kontakt ívgyújtásos plazmavágásra is a pisztoly és a munkaanyag egymáshoz érintésével.
(A test- és munkakábel csatlakozó aljzata között található biztosíték egyszerűen kitekerhető, ekkor kontakt ívgyújtással vág.)


Műszaki adatok
Hálózati feszültség 400 V; 50-60 Hz
Hálózati biztosíték 3 x 22.8 A
Vágóáram 20 - 100 A
Üresjárati feszültség 230 V
Minőségi vágás 20 mm
Darabos vágás 30 mm
Munkaponti feszültség (min.) 20A / 88V
Bekapcsolási idő 60%-on 100A / 120V
Bekapcsolási idő 100%-on 80A / 112V
Gáz utánfolyás ideje 3 - 20 másodperc
Légnyomás 5 - 6 bar
Levegő kapacitás 30 - 100 liter / perc
Gáz típusa levegő
Ívgyújtás pilot / kontakt
Védelmi fokozat IP21S
Szigetelési osztály F
Súly 25 kg
Méret (mm) SZ: 230 H: 560 M: 435


Tartozékok

Plazmavágó munkakábel: P-80 Panasonic, 5m
Testkábel
Vezető kocsiMi is az a plazma?

A plazma a negyedik halmazállapot a szilárd, a folyékony és a légnemű mellett. A plazma ionizált gáz. Az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és az így keletkező anyag lesz a plazma: ionok és szabad elektronok keveréke.
Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép.
A plazma minden esetben jóval forróbb a szilárd anyagok által kezelhető kb. 3.000°C foknál. A plazmaállapot csak igen magas hőmérsékleten, 10.000°C körül kezd kialakulni.

Plazmavágás

Az ionizáció a pisztoly-elektróda magas feszültségének köszönhetően jön létre. Az áramot a pisztoly és a munkaanyag között a pisztolyból kiáramló ionizált gáz, azaz a plazmaív vezeti. A plazmavágó pisztoly elektródája a negatív, a munkaanyag a pozitív pólus.
A rendkívül magas hőmérsékletű plazmaív olvasztja meg a munkaanyagot. A fémet olyan magas hőmérséklettel olvasztja meg, hogy az olvadt fémnek egy része elgőzölög. A keletkező fémgőz miatt fontos a védőmaszk viselete és a jól szellőző helyiség (elszívó!) biztosítása.

Levegő szerepe a plazmavágásban

Az el nem gőzölgő olvadt fémet a pisztolyból nagy nyomással kiáramló sűrített levegő fújja ki a vágási résből. Mivel a sűrített levegő felelős a fémolvadék eltávolításáért, a beállított légnyomás mértéke fogja befolyásolni a vágat felszínét. Minél magasabb légnyomással dolgozunk a megengedett határértéken belül, annál simább lesz a vágás felszíne. A javasoltnál magasabb légnyomás azonban nehezítheti az ívgyújtást, a nagyobb légáram ugyanis „elfújja” a kialakulóban lévő plazmaívet.

A levegő a pisztoly hűtéséért is felel (illetve lehet vízhűtéses pisztolyt is használni).

A gáz utánfolyás szerepe

A pisztoly lehűtése. A plazmavágás óriási hőmérsékleten történik, ezért a pisztoly élettartamának megőrzése érdekében fontos, hogy a vágás befejeztével legalább kb. 10 másodpercig hűtsük a pisztolyfejet.

Szállítás

GLS Futárszolgálat


A termék súlya 25.00 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 3 500 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 400 000 Ft értékű rendelés felett.

személyes átvétel


Személyesen átveheti telephelyünkön a kért terméket. 2112. Veresegyház Fő út 2 Tel: 20/ 236-7476

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek